Inbjudan Bessemerloppet 2021

Bessemerloppet är ett långlopp i klassisk stil och genomförs i Högbo Sandviken. Loppet är seedningsgrundande för både Vasaloppet och Tjejvasan och är välkänt och populärt bland både motionärer och elit. Eftersom det alltid körs två veckor före Vasaloppet och en vecka före Tjejvasan så är Bessemerloppet en perfekt genomkörare för dig som laddar mot något av dessa lopp!

Tävlingsdag: Söndag 21 februari 2021

Start: Start kl 11.00 
            
Distans:
 52 resp 17,3 km, klassisk stil

Bansträckning: 52 km: 3 varv på 17,3 km
                        17,3 km: 1 varv på 17,3 km
                           
Klassindelning
52 km:   D19-39, D40, D50, D60, Damer motion
             H19-39, H40, H50, H60, Herrar motion
17,3 km:  Damer/Herrar motion
  
Startledsindelning
Startnummerindelning och uppställning startledsvis enligt åkskicklighet/ambition och inte efter vilken klass man anmäler sig till. Se info under fliken "Anmälan".

Sista anmälningsdag
Sista ordinarie anmälan Måndag 15 februari 2021 via RaceId, därefter efteranmälan via anmälningssystemet i mån av plats.

För mer information. Tävlings-pm...

Både Bessemerloppet och Bessemerrullen är seedningsgrundande för Vasaloppet. Bessemerrullen tillsammans med endast ett fåtal andra svenska rullskidslopp. Vi hoppas att många nya och gamla Bessemeråkare tar chansen i våra långlopp! 

Bessemerloppet en del av Ski Classics. Bessemerloppet tar chansen att som Challengerlopp bli en del av Ski Classics. Kul tycker vi på Bessemerloppet, vi gillar benchmark och hoppas att nya åkare ska få upp ögonen för loppet genom detta. Vilka övriga lopp världen över ingår i denna krets? Läs här...