Bessemerrullen 2020 utgör SM i masstart

Bessemerrullen 2020 har status som masstarts SM det betyder givetvis att det kommer att åkas om SM medaljer i alla åldersklasser. För tidigare deltagare i Bessmerrullen innebär det fler klasser att välja mellan, i övrigt räknar vi med att ta med de delar som uppskattats med tidigare Bessemerrullen tävlingar.

Årets Bessemerrullen ingår också som en del i Högbo Outdoor Weekend- det finns också ett traillopp och ett MTB-lopp att utmana sig själv eller träningskompisarna på...
Ta en titt här...

Tävlingsinformation och PM här...

Angående Corona

Vi som arrangör följer gällande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Skidförbundet och räknar med att kunna genomföra ett arrangemang som är så säkert som möjligt ur smittskyddssynpunkt. Hur situationen utvecklar sig fram till arrangemanget följer vi noggrant.

Vi ber alla att via denna hemsida följa utvecklingen.
 

Inbjudan Bessemerrullen 2020

Huvudloppet går längs en envarvsbana om med start och mål i det vackra Högbo Bruk, bansträckningen är mestadels längs cykelbanor och glest trafikerade landsvägar.
Ungdomarna tävlar på en bana helt skild från annan trafik. Vi strävar efter bra blandning av motionärer och elit, ung och gammal - rekordet hittills är yngste deltagare 10 år och äldste 76 detta hoppas att vi kunna slå!

Tävlingsdag: Lördag 3 oktober 2020

Start: Första start kl 9.00 
            
Distans: 44 resp 26 km, klassisk stil
              

Bansträckning: 44 km: 1 varvsbana med ett fåtal vändpunkter
                         26 km: 1 varvsbana, vändpunkt längs "långa banan"
                           
Klassindelning
44 km:   D19-39, D40, D50, D60, Damer motion
             H19-39, H40, H50, H60, Herrar motion
26 km:  Damer/Herrar motion
  
Startledsindelning
Startnummerindelning och uppställning startledsvis enligt åkskicklighet/ambition och inte efter vilken klass man anmäler sig till. Se info under fliken "Anmälan".

Sista anmälningsdag
Sista ordinarie anmälan Måndag 28 september 2020, därefter efteranmälan via anmälningssystemet i mån av plats.

För mer information. Tävlings-pm...

Både Bessemerloppet och Bessemerrullen är seedningsgrundande för Vasaloppet, Bessemerrullen tillsammans med endast ett fåtal andra svenska rullskidslopp. Vi hoppas att många nya och gamla Bessemeråkare tar chansen i våra långlopp!